Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy specialista az ablakgyártásban - OMAS

Hazánkban az építőipari termelés növekvő tendenciája a külső nehézségek ellenére is folytatódott az elmúlt évben. Úgy tűnik, a nyílászárógyártás továbbra is virágzó ágazat a faiparon belül. Egyre növekvő igény mutatkozik a fából, mint természetes és esztétikus alapanyagból gyártott minőségi nyílászárókra.

A Paliszander OMAS gyártmányú ablak- és ajtó gyártó szerszámkészletei segítenek a megnövekedett vásárlói igényt kiszolgálni kiváló minőségben.

Az OMAS megoldást kínál a különböző nagyságú vállalkozások számára, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb ablakgyártó szerszámot, amit a rendelkezésükre álló gépeken tudnak használni. Az OMAS ablakgyártó szerszámok lehetőséget kínálnak a hagyományos marógépek, valamint a legmodernebb CNC ablakgyártó gépek felszerszámozására is.

A Paliszander Kft. fontosnak tartja, hogy az ügyfeleknek a leginkább megfelelő, testre szabott szerszámkészletet tudja ajánlani, de természetesen kiemelkedő jelentőségű szempont hogy a készlet harmonizáljon a már esetlegesen meglévő géphez, illetve minden szerszámhoz tudunk megfelelő paraméterekkel rendelkező és illeszkedő gépet is ajánlani.

A mai kor igényeinek már kizárólag csak a cserelapkás szerszámok felelnek meg, aminek a kialakítása lehet gazdaságos Varió szerszám vagy csoportszerszám. A megmunkálható szelvénykeresztmetszet 68, 78, 88 és 92 mm lehet az igényekhez igazodva. Az OMAS ablakgyártó szerszámai cserélhető, több élű vídia lapkákkal készülnek, így nagyságrendileg ezer nyílászáró is legyártható lapkacsere nélkül. A lapkák kialakítása pontosan pozícionálja helyzetüket a szerszámtestben, állandó élkört biztosítva ezzel, a szerszámtest élettartama gyakorlatilag örök, és teljesen kiküszöböli az élezéssel együtt járó termeléskiesést és plusz költségeket. Valamennyi látható élt lekerekíti, saját anyagából menti az üvegleszorító lécet, és alapban rendelkezik az ehhez szükséges fűrészlappal és a zárhely maró szerszámmal is. Alapban lehetőséget ad két vagy három szigetelő gumihely bemarására is. Az ablakgyártó készlet faládákba csomagolva áll Ügyfelek rendelkezésére, megakadályozva ezzel a szállítással járó sérüléseket, illetve megkönnyíti a szerszám tárolását is.

Az OMAS hosszú évtizedek óta szorosan együttműködik az ablakgyártó gépeket készítő külföldi cégekkel. Az együttműködésnek köszönhetően a piacon megtalálható összes ablakgyártó gép műszaki paramétereit jól ismeri, így bármelyik - általunk nem forgalmazott - ablakgyártó géphez tud ajánlani megfelelő szerszámot. Tehát, abban az esetben is rövid időn belül garantáljuk a legjobb szerszámkombinációt, ha Ön nem a Paliszander Kft. által forgalmazott berendezésen készíti a nyílászárókat.

A fogyasztói piac kívánságainak megfelelően az OMAS valamennyi készlete az igényeknek megfelelően bővíthető, és akár díszes, rusztikus profilú ablakok legyártására is alkalmasak. A nyílászáró piacon mostanában tért hódítanak az új, korszerű fa-alumínium kombinált ablakok is. Az OMAS természetesen lépést tart a fejlődéssel és új irányú kutatás-fejlesztésének köszönhetően kínálatában már megtalálhatók ezek a szerszámkészletek is. A fent leírt, kültéri nyílászárók legyártására alkalmas készletekhez kiválóan illeszkednek a beltéri ajtók és bútorfrontok készítésére alkalmas garnitúrák, melyből szintén hatalmas az OMAS kínálata.