Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A nullfugás élzárás és az élzárógépek forradalma

Az optikai nullfugás éllezárás látszólag láthatatlan átmenetet biztosít a munkadarab felülete és a keskeny élbevonat között. A munkadarab és a széle úgy néz ki, mintha egy darabból lennének öntve, így a megrendelő már nem látja az illesztéseket. De hogy lehet ezt elérni? Milyen élzárógép és technológia kell hozzá? Mennyire éri ez meg a gyártónak, és milyen előnyei vannak?

A nullfugás élzárás technológiája

Az optikai nullfugás élzárás látszólag láthatatlan átmenetet biztosít a tábla felülete és a keskeny élbevonat között. A munkadarab és a széle úgy néz ki, mintha egy darabból lennének öntve, így a megrendelő már nem látja az illesztéseket.

A nullfugás technológia és az ebből adódó tökéletes megjelenés A zéró illesztési technológia és az ebből adódó tökéletes megjelenésű munkadarab jelentős előnyöket biztosít a gyártónak. Mivel, nem kell ragasztót cserélni a különböző színek között és nem kell tisztítani a ragasztótartályt, nincs lerakódott ragasztóanyag a munkadarabon, nem kell az éleket  tisztítani. Az optikai nullfugás élzárás gyors műszaki fejlődéshez vezetett az élfeldolgozás minden területén az elmúlt években. A nullfugás technológia mára meghonosodott az iparban, és egy új minőségi szabványt állított fel.

Nullfugás élzárás lézerrelA nullfugás élzárás témája talán 15 évvel ezelőtt kezdődött a lézer egységgel. A lézer sugár felmelegítette az élzáróanyagot, amit kezdetben polimer réteggel láttak el a hátoldalon, amely megolvadt és a nyomógörgők rányomták az élanyagot a munkadarabra. Ennek az eljárásnak az előnye, hogy a polimer ragasztó mindig illeszkedik a felülethez és a ragasztó mennyisége műszakilag a minimumra csökken a vékony illesztéshez, ezt nevezzük nullfugás illesztésnek. A lézerre költött összeget azonban aligha engedheti meg magának minden vállalkozás. Már több éve azonban elérhető egy jóval olcsóbb technológia, a forró levegős, amivel szintén tökéletes nullfugás élzárást lehet készíteni.

A Mafell HIT-M az első és egyetlen mobil élzáró ami képes optikai nullfugás élzárás létrehozására forró levegős technológiával

Minden a kereskedelemi forgalomban kapható funkcionális réteggel ellátott nullfugás illesztésű élzáróanyag felvihető a géppel további ragasztó nélkül.  A ragasztóanyag cseréjének bonyolult műveletét és a ragasztótartály tisztítását elfelejtheti!

Mafell nullfugás technológia

A Mafell HIT-M kézi élzárógépek rugalmasan alkalmazhatók a gyártás során. Kiválóan alkalmasak egyenes, döntött élű és íves alkatrészek valamint komplex alkatrészek élzárására. A gép előnye, erőssége a több ívből összetevődő akár kis sugarú belső ívekkel rendelkező szabad formák élzárásánál mutatkozik meg leginkább. Kiválóan alkalmazható, nagyméretű panelek helyszíni élzárásárhoz, a Mafell HIT-M 65 modell esetén maximum 65 mm, a Mafell HIT-M 103 modell esetén maximum 103 mm élvastagságig.

Az optikai nullfugás élzárás követelménye már évek óta minőségi szabvány a világon az ipari gyártás során. Ezt most már a Mafell nullfugás élzárógépével is elérhető, akár helyszíni munkák során is!

Mafell HIT-M nullfugás mobil éllezáró

 • 50°-ig szögbe dönthető vezetőtalp, így a szögben döntött panelélek élzárása nem okoz gondot többé.
 • Automata élanyag adagolás: élanyagfelismerés, stop funkció
 • A HIT-M élzárógép vezérlőpanelje világos, egyértelmű elrendezése a munkát egyszerűvé és intuitívvá teszi.
 • Csatlakozóaljzat az opcionálisan elérhető lábkapcsolóhoz

A nullfugás élzárás technológia előnyei

 • Magas ragasztási biztonság (ragasztó  a széleken mindig elegendő és a ragasztás mindig tökéletes)
 • A vásárló látóterébe kerülő élzárt bútorelemek (pultlapok, ívelt előlapok, formázott asztalok) mostantól zéró illesztési minőségben is gyárthatók.
 • Mindig készen áll a megfelelő ragasztószín a panelhez/élhez. A ragasztótartály tisztítása és színváltása már nem szükséges. Ez minimalizálja a beállítási időt és költségeket.
 • Nagyobb rugalmasság és gyorsabb feldolgozás
 • Nagyobb hőállóság és vízállóság; ellenáll a nedvességnek és a vízgőznek
 • A munkadarab és a széle úgy néz ki, mintha egy darabból lennének öntve
 • Rendkívül tartós éllezárás
 • Higiénikus tisztaság a felületen és könnyű tisztíthatóság

A Mafell HIT-M nullfugás mobil éllezárógép állítható előtolással rendelkezik és a termosztát 520 °C-ig tudja adagolni a forró levegőt. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a forrólevegős rendszereknek nincs szükségük külön adagolt ragasztóra! A nullfugás élzáróanyagok ugyan drágábbak, de használatuk sokkal egyszerűbb. A rajtuk levő „ragasztóbevonat” mindig állandó és megfelelő mennyiségű, nem kell ragasztótartályt vagy patront cserélni. Az nullfugás élzárásnál nincs ragasztómaradvány vagy odaégett ragasztó a munkadarabon. A nullfugás élzárás jobban ellenáll a hőnek és a párának, ami igen széles felhasználási lehetőséget biztosít az ilyen éllezárással készített bútoroknak az élet minden területén.  

50°-ig szögbe dönthető vezetőtalp a Mafell HIT-M sorozat alaptartozéka A Mafell HIT-M 103 alkalmas akár 103 mm vastag munkadarabok élzárására is A Mafell élzárógép alkalmas akár 10 mm-es belső sugarú ívek lezárására is

A Mafell kézi nullfugás élzárógépe, számos tartozékkal kiegészíthető ami kiszélesíti a gép alkalmazási területeit, mint például mobil megmunkáló asztal, lábkapcsoló, állítható magasságú vezetőgörgő, vákuumpapucs és még számos kiegészítő tartozék.

Mobil munkaasztal Mobil munkaasztal íves alkatrészek élzárásához Szögben dönthető a Mafell élzárógép a munkaasztalban