Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csatolt dokumentumok

09. OAV MAX 330 automata élzáró gép

OAV élzárógépünk legkisebb tagja, a MAX330-as típus is már PLC vezérléssel van ellátva, magas alaptudással és versenyképes árral rendelkezik.

Gyártó: OAV Equipment
Cikkszám: 237MAX330000000
Elérhetőség: Még 2 db raktáron

Leírás

Ebben a kategóriában számos éllezárógép közül választhatunk. A MAX 330 mégis egyedülálló. Kevés olyan faipari gép van a piacon, aminek az ára az alap tudású gépé, viszont a műszaki tudása magasan felülmúlja a versenytársakét. A MAX 330 élzárónál az alapárba tartozik a PLC vezérlés, amelynek hatalmas előnye, hogy garantálja a pontos gépbeállításokat, a munkadarab pontos élzárását illetve meggyorsítja az anyagmegmunkálást is és minimalizálja a problémákat. Ráadásul a MAX 330 PLC vezérlésével a ragasztózástól a végvágóig minden egység külön irányítható az élzáró gépen. A polírozó egység szintén alaptartozék része. Ez az egység garantálja a munkadarabok éleinek precíz polírozását, tisztítását. A polírozómotor teljesítménye 0,24 kW, a polírozó korong fordulatszáma 3000 ford/perc. A gép fűrészes végvágó egységgel van felszerelve, amely sokkal pontosabban és szebben vágja a panel végein a túlnyúló élzáróanyagokat, mint a pusztán ollós kivitel. A szintbemaró egységben a másolópapucsoknál numerikus kijelző teszi könnyebbé a pontos beállítást. Az egység alkalmas rádiuszos, egyenes és ferde élű szerszámok fogadására egyaránt. Gyakran fordul elő télvíz idején, hogy a kedvezőtlen tárolási körülmények miatt a munkadarabokat fűtetlen helyiségben tárolják és hidegek. A hideg munkadarab és a forró ragasztó közötti nagy hőingás minden esetben rontja az élzárás minőségét. A MAX 330 éllezárógép azonban rendelkezik egy speciális előmelegítő egységgel, amely megfelelő hőmérsékletre melegíti az éleket a tökéletes élzárás eléréséhez. Az éllezáró gépváza merev acél szerkezetű. Ez nagy stabilitást kölcsönöz a gépnek kiküszöbölve a vibráció okozta pontatlanságot és minőségi romlást. A gép a ragasztót közvetlenül viszi fel a munkadarab élére. Tekercsből maximum 3 mm vastag élanyagot, szálból akár 4 mm vastag élanyagot tud felragasztani. Figyelem: 4 mm! Ez kiemelkedő vastagság ebben a kategóriában. A munkadarabok előtolása automatikus. A nagy munkaasztal 11 db beállítható görgővel lehetővé teszi nagyméretű táblák élzárását is. Ráadásul a kihúzható asztalszélesítő segítségével az ilyen nagyméretű táblák alátámasztása gyerekjáték. A teflonbevonattal ellátott ragasztótartály 1,1 kg kapacitású, 5 fűtőpatront foglal magába, és rendelkezik egy hőmérséklet szabályzóval és automata készenléti üzemmóddal. Az elektronikus hőfokszabályzó rendszer automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol, ha nincs használatban a gép. Ezzel időt és költséget takaríthatunk meg. A fölső és alsó szintbemaró egységnél a marófej cserélhető (fózolós/rádiuszos) késekkel van felszerelve. A másoló tárcsa, numerikus kijelzővel rendelkezik a pontos beállításokhoz. A speciális másológörgő kialakítás, megakadályozza az élek sérülésének a lehetőségét, ezzel is biztosítva az élzárás magas minőségét.

Alapfelszereltség:

PLC kijelző, adagoló egység, előmelegítő egység, ragasztózó egység, végvágó fűrész egység, alsó és felső szintbemaró egység, numerikus kijelző a szintbemaró egységen, automatikus előtolás, 11 db beállítható görgő, kihúzható asztalszélesítő, 1,1 kg kapacitású ragasztótartály, 5 fűtőpatron, cserélhető (fózolós/rádiuszos) kések.

A szabadon futó görgő és a teflonbevonatú görgő együtt tökéletesen továbbítják a munkadarabot. A ragasztóanyag mennyisége és vastagsága igény szerint állítható.

A gép fűrészes végvágó egységgel van felszerelve, amely sokkal pontosabban és szebben vágja a panel végein a túlnyúló élzáróanyagokat, mint a pusztán ollós kivitel.
A másoló egység és a szintbemaró egység. A szintbemaró egységben a másolópapucsoknál numerikus kijelző teszi könnyebbé a pontos beállítást. Az egység alkalmas rádiuszos, egyenes és ferde élű szerszámok fogadására egyaránt.  A polírozó egység az alaptartozék része. Ez az egység garantálja a munkadarabok éleinek precíz polírozását, tisztítását. A polírozómotor  0,24 kW, a polírozó korong fordulatszáma 3000 ford/perc
A teflonbevonattal ellátott ragasztótartály 1,1 kg kapacitású, 5 fűtőpatront foglal magába, és rendelkezik egy hőmérséklet szabályzóval és automata készenléti üzemmóddal. Az elektronikus hőfokszabályzó rendszer automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol, ha nincs használatban a gép. Ezzel időt és költséget takaríthatunk meg. A MAX 330 éllezárógép rendelkezik egy speciális előmelegítő egységgel, amely megfelelő hőmérsékletre melegíti az éleket a tökéletes élzárás eléréséhez.  


 

Paraméterek

Megmunkálható munkadarab vastagság 12 - 45 mm
Tekerecs élanyag vastagság 0,4 - 3 mm
Tömörfa szalagos élanyag vastagság (max.) max. 4 mm
Végvágó egység alapfelszereltség
Alsó / felső szintbemaró egység alapfelszereltség
Polírozó egység alapfelszereltség
Előtolási sebesség 5 m/perc
Minimális munkadarab szélesség 100 mm
Minimális munkadarab hosszúság (saroklekerekítés nélkül) 240 mm
Fűtött vezető vonalzó alapfelszereltség
Előmelegítő teljesítménye 0.32 kW
Ragasztó felhordó egység alapfelszereltség
Ragasztó tartály kapacitás 1,1 kg
Ragasztóanyag fajtája EVA
Ragasztó felhordó motor teljesítménye 0.18 kW
Fűtő elemek száma a tartályban 5 db
Fűtőelemek teljesítménye 1.13 kW
Végvágó motor fordulatszám 8800 1/perc
Végvágó motor teljesítménye 0.18 kW
Alsó / felső marómotor fordulatszáma 10000 1/perc
Alsó / Felső marómotor teljesítménye 0.56 kW
Polírozó fordulatszáma 3000 1/perc
Polírozó motor teljesítménye 0.12 kW
Előtoló motor 0.37 kW
Munkaasztal magassága 865 mm
Kihúzható anyagtámasztó 390 mm
Elszívó csonk(ok) átmérője 2 db, 100 mm
Gép külső mérete 280 x 120 x 130 cm
Szállítási méret 2211 x 82 x 136 cm
Tömeg 390 kg
Beüzemelés 4 óra
Ajánlott éves karbantartás 2 alkalom

Videó