Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csatolt dokumentumok

Paoloni Concept nyomógerendás lapsz. 3200 mm vágáshossz, 7,5 LE

A Paoloni CONCEPT 350 sokoldalúbb, gyorsabb, helytakarékosabb, jövedelmezőbb és biztonságosabb, mint a hagyományos szánnal dolgozó lapszabászgép vagy formatizáló fűrész.

Gyártó: Paoloni
Cikkszám: 274CONCEPT35000
Elérhetőség: Külső raktáron

Leírás

Kerülve a patetikus szavakat az új Paoloni CONCEPT 350 piszok nagy ötlet. Könnyed, mint egy normál lapszabász a táblafelosztó minden előnyével!

A Paoloni CONCEPT 350 sokoldalúbb, gyorsabb, helytakarékosabb, jövedelmezőbb és biztonságosabb, mint a hagyományos szánnal dolgozó lapszabászgép.

Ráadásul ez az első olyan lapfelosztó gép, amely a tökéletes vágási minőséget biztosít egyetlen fűrészlappal elővágó fűrészlap nélkül! Kiküszöbölve az elővágó hosszadalmas és kényelmetlen beállítását és a használata során keletkező hibákat és költségeket.

Alapfelszereltség:

Anyagleszorító a teljes vágási hosszban, a fűrész front- és hátoldalán porvédő függönnyel. Fix 1000x510 mm-es első asztal fenol borítással, vezető vonalzóval 2500 mm-ig ütközővel. Fix 1000x400 mm-es hátsó asztal fenol borítással, vonalzóval, elektronikusan elforduló dupla ütközővel 1300 mm szélességig. A hátsó ütközők közötti távolság 400 mm. Fenol borítású 800x200 mm-es csúszóasztal; pozícionálható a front, ill. a hátsó oldalra is. Fotocellás munkadarab hosszúság érzékelő a fűrészkocsi vágáshosszának automatikus beállításához. Ennek a rendszernek köszönhetően nincs felesleges mozgása a fűrészkocsinak! Az elővágás mélységének a beállítását numerikus kijelző könnyíti meg.

A Paoloni Concept nem csak a panelek vágásokhoz ideális, hanem tömörfavágásra is alkalmas! A vágásvonal lézerrel (opció) történő kivetítése nagymértékben megkönnyíti a fűrészárú szélezést, ami az anyagkihozatalt is javítja. A fűrészlap döntése és szögvonalzó segítségével minden szögvágás megoldható a gépen!

GYORSASÁG
Az automata fűrészkocsi sebessége 40 m/ perc. Ez 2,5 –ször gyorsabb, mint egy hagyományos lapszabász sebessége. Emellett fontos megjegyezni, hogy a kezelőre sincs szükség az automata vágás alatt, így a felszabadult időt kihasználva előkészítheti a következő paneleket a vágásra, meggyorsítva ezzel a termelést. További 25%-nyi időt lehet így spórolni. A vágást egyetlen fűrészlap végzi! Nincs elővágó! Így csupán egy lap cseréje és élezése szükséges! Nem fordulhat elő az az elővágós gépeken gyakori hiba, hogy az elővágó fűrészlap „vállat” hagy a vágás során, ami az élzárásnál további gondot okoz.

KIS HELYIGÉNY – ERGONOMIKUS ÉS PRAKTIKUS KIVITEL
Az automata előtolású fűrészkocsinak köszönhetően a Paoloni CONCEPT vágáshossza 3200 mm. Viszont a berendezés helyigénye a normál lapszabászoktól (6700 mm) eltérően csupán 4200 (!) mm hosszúságban! Ez 2,5 m helymegtakarítást jelent! A szélességben további 300 mm-t nyerünk, a hátsó vezetőnek és a forgatható ütközőnek köszönhetően úgy, hogy megmarad az 1300 mm-es vágásszélesség!

Összefoglalva,a Paoloni Concept 350 gép teljes helyigénye 11 m2 (!), szemben a hagyományos formatizáló körfűrészek 25 m2-es szükségletével! Akárhogy is számolunk ez éppen egy átlagos szabászgép fele. Márpedig az asztalos üzemben legtöbbször helyhiánytól szenvedünk, nem beszélve a húzós műhelybérleti vagy építési díjakról.

 NYERESÉGESSÉG
A könnyű kezelhetőség és automatizmus növeli a termelékenységet és a minőséget és nem igényel különlegesen szakképzett munkaerőt sem. A fenntartási költségek szintje alacsonyabb, köszönhetően az egy fűrészlapos rendszernek! Ez jelentős évi megtakarítást jelent. Számoljon utána mert megéri!

És ez még nem minden megtakarítás, mert a táblázatban nem számoltunk a rossz elővágó beállítás okozta selejt termékek árával, az élezés és a fűrészlap vásárlással eltöltött idővel szállítási költséggel, az elővágó motor energiafogyasztásával, a 2,5-ször nagyobb termelékenységgel, ami a gyorsabb fűrészkocsi mozgásnak köszönhető … és még ki tudja meddig lehetne sorolni a Paoloni Concept gazdasági előnyeit!

BIZTONSÁG
A munkadarab teljes hosszában működő leszorításnak és az automata fűrészkocsi mozgásnak köszönhetően a kezelőnek nem kell a fűrészegység közelében dolgoznia. A rendszer megakadályozza, hogy a gépkezelő keze a fűrészegség útjába kerüljön a vágás során. 

Amikor a fűrészkocsi az anyag alatt elhalad megtörténik az elővágás. Majd az anyag végén a fűrészlap kiemelkedik és ugyanazon a vágásvonalon végighaladva átvágja a munkadarabot. Nincs szükség külön elővágólapra, így megelőzhetők az elővágó okozta hibák. Nincs hosszadalmas beállítás!

A vágás során az U alakú nyomógerenda megakadályozza az anyag elmozdulását és tökéletes vágásminőséget biztosít több panel egyidejű vágásakor is!

A kerekeken guruló vezérlőpult az alábbi funkciókat tartalmazza:

* Programozás kézi, félautomata és automata módban
* 99 program tárolási lehetősége a hátsó vezető és a fűrészlap döntés vezérléséhez
* Digitális kijelző a hátsó vonalzó értékének megjelenítésére
* Digitális kijelző a fűrészlap döntési értékének megjelenítésére
* Digitális kijelző a fűrészlap magasság értékének megjelenítésére (opció)
* Numerikus membrán billentyűzet a programozáshoz
* Vészleállító gomb
* Közvetlen fűrészindítás
* Hárompozíciós választókapcsoló: csak elővágás - elővágás + vágás - valamint csak vágás funkció
* Munkaciklus start gomb
* Fűrészkocsi sebesség fokozatmentes szabályozása (0-40 m/perc)

A teljes gépváz megmunkálást nagy pontosságú CNC géppel végzik egy pozicionálással, hogy biztosítsák a precíz méreteket, derékszögeket és a síkfelületeket. Ez a technológia biztosítja a magas minőséget és a pontosságot a gép működtetése során.
A horony, illetve az elővágás mélységét egyszerűen egy csapágypersely elforgatásával lehet szabályozni numerikus kijelző segítségével. A Concept rendelkezik egy leolvasó rendszerrel, amivel képes az anyag végét megállapítani, így a fűrész automatikusan közvetlenül az anyag végére pozícionálja magát, ezzel elkerülve az üresen futást, ami jelentős idő és energia megtakarítást eredményez a teljes vágási ciklus során.
Az U alakú nyomógerenda teljes hosszon szorítja le az anyagot, így kiemelkedő stabilitást biztosít a munkadarabnak, még akkor is, ha az nagyon vékony, vagy nem síkfelülettel rendelkezik. A Paoloni Concept megőrzi a tradicionális lapszabászgépek előnyét a táblafelosztó gépekkel szemben és képes a szögvágásraa lapvágásnál és az élvágásnál egyaránt! Concept fűrészlapja dönthető 46°-ban.Az elektromos döntést PLC vezérli és az értékét digitális kijelző mutatja.
Egy mobil állványnak köszönhetően a kezelőfelület bárhova mozgatható, ahol arra a kezelőnek szüksége van, akár a gép front-, vagy hátoldaláról legyen is szó. A PLC vezérlés 99 program tárolására alkalmas. A kezelőfelület három vezérelt tengelyt irányít, külön-külön kijelzővel a hátsó vonalzóhoz, a fűrészlap döntéséhez és (igény esetén opció) a fűrészlap kiemelkedéséhez. Az irányító panelen található egy start gomb a tengelyek pozicionálásához, illetve egy 3 állású választókapcsoló a vágási funkciók kiválasztásához (csak elővágás - elővágás és vágás - illetve csak vágás). A start gombot olyan hosszan kell nyomva tartani, amíg a szorító gerenda teljesen be nem fedi a vágási vonalat. Ez a rendszer biztosítja, hogy illetéktelen harmadik személyek ne férhessenek hozzá a vágási területhez. Inverterrel szabályozható a fűrészkocsi sebessége 0-40 m/perc között.
A strapabíró teleszkópos vonalzó 2500 mm-re húzható ki (3200 mm opció) 2 db mechanikus ütközővel (az egyik billenős) van ellátva és nagy felületen fekszik fel, hogy megfelelő támasztást biztosítson a táblának. Igény esetén digitális kijelzővel (opció) is felszerelhető.
A hátsó vezető motorizált és programozható, 180°-ban elforgó dupla ütközője (helytakarékos rendszer) – az innovatív rendszerének köszönhetően – függetlenül vezérelhető aszerint, hogy a szükséges méretek miatt, melyik ütközőre van szükség a kettő közül. A két forgó ütköző közötti távolság 420 mm, ami a párhuzamvágást teszi lehetővé hosszabb munkadarabok esetében.

Az alapfelszereltség részét képezi egy leszedhető asztal gyorskioldással, mely könnyűszerrel pozícionálható mind a gép hátsó és elülső oldalán, hogy alátámasztásként szolgáljon nagy táblák megmunkálása esetében. Igény szerint további asztalok is rendelhetőek. További opcióként rendlehető a párhuzamvágáshoz egy skálás (vagy digitális) kijelzővel rendelkező segédvonalzó egy ütközővel (nyitás 900 mm-ig).

Igény esetén felszerelhető egy eltávolítható szögvonalzó (opció) is, +/- 50°-os szögtartományban való beállítási lehetőséggel (kihúzható 2400 mm-ig). A szögvonalzó 2 db. ütközővel van felszerelve, amelyből az egyikre kérhető digitális kijelző (opció). 
Opcionálisan igényelhető lézer jelölő berendezés is a vágási vonalhoz, ami egy hasznos kiegészítő durva deszkák szélezéséhez és ferde vágások esetén
Színes érintőképernyő is, vágás optimalizációval és szabásminta programozással
Az evolúció alatt azt a szabadságot kell érteni, amit a Concept gép nyújt Önnek azzal, hogy hagyja Önt azzal a tradicionális rendszerrel dolgozni, amit a lapszabász gépeken elsajátított és emellett a táblafelosztók által nyújtott számos előnyt is élvezhesse, vagy akár a saját igényei szerint fedezzen fel új módszereket, melyek még funkcionálisabbak és hatékonyabbak az Ön számára.

Hét hasznos kérdés, hogy a legjobbat választhassa!

Miért szükséges egy lapszabász gépnek 2 db fűrészlapot használnia és nem csak egyetlen egyet?

Miért kell egy lapszabász gépnek közel 7 m hosszú hely, hogy el lehessen vele vágni egy 3,2 méter hosszú táblát?

Miért nem lehet egy lapszabász gép biztonságosabb?

Miért kényszeríti a lapszabász gép a kezelőt arra, hogy együtt haladjon a vágott anyaggal a fűrészlap mentén?

Miért kell a lapszabászról a leszabott anyagot az ellenkező oldalon leszedni, mint a munkapozíció?

Miért nem képes a lapszabász többet gyártani, tehát miért nem tud hatékonyabb lenni?

A hagyományos lapszabászgép miért nem tud nap mint nap tökéletes minőségben vágni?

A válaszunk: Paoloni CONCEPT a megoldás

KÉRHETŐ TARTOZÉKOK

Paoloni 10 LE motor, 1 fázísú motornál 61/10 opció kötelező (274060500000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni állítható fűrészlap magasság elektromos pozícionálással (274410300000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni automata csillag-delta indítás. Kötelező 1 fázísú 10 LE motorhoz (274611000000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni 2500 mm-re kihúzható teleszkópos vonalzó 2 digitális kijelzővel, 3 db ütközővel (274750200000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni 3400 mm-re kihúzható teleszkópos vonalzó 2 db ütközővel (274750400000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni 3400 mm-re kihúzható teleszkópos vonalzó 2 db digitális kijelzős ütkőzővel (274750600000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni inverteres fordulatszám szabályozás (1500-5000 fordulat/perc) (274850400000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni kiegészítő mozgatható asztal 800x200 mm (274335013800000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni szögvonalzó szögvágáshoz 0°-50°-ig, 2 db ütközővel (274338013200000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni szögvonalzó szögvágáshoz digitális kijelzős  állítás 0°-50°-ig, 2 db ütközővel (274338013300000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni Szögvonalzó szögvágáshoz 0°-50°-ig, 2 db digitális kijelzésű ütközővel (274338013500000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni szögvonalzó szögvágáshoz digitális kijelzős  állítás 0°-50°-ig, 2 db digitális ütköző (274338013600000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni berendezés párhuzamos vágáshoz,          mechanikus kijelzővel (274351501300000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni berendezés párhuzamos vágáshoz,          digitális kijelzővel (274351501400000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni harmadik motoros ütköző párhuzamos       vágáshoz, 650 mm-es lökethosszal (2742E0200000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni harmadik motoros ütköző előkészítés párhuzamos, vágáshoz, 650 mm-es lökethosszal (2742E0500000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni harmadik motoros ütköző párhuzamos       vágáshoz, 1300 mm-es lökethosszal (2742E1000000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni multistop 4 db motoros ütköző egység párhzamos vágáshoz, 1300 mm-es lökethosszal (274471300000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni 8" színes érintőképernyő, USB porttal a szabásminták átviteléhez (274565300000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni "Fimal A" optimalizáló szoftver PC-re 1 táblaméret, 45 vágásméret, 135 alkatrész.  (274876250700000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni "Fimal B" optimalizáló szoftver PC-re 2 táblaméret, 50 vágásméret, 500 alkatrész (274876250800000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni etikett címke nyomtató és szoftver, "Fimal A" optimalizáló szoftverrel (2741V0500000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni etikett címke nyomtató és szoftver, "Fimal B" optimalizáló szoftverrel (2741V0600000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni etikett címke nyomtató és szoftver, "Fimal A" optimalizáló és vonalkód szoftverre (2741V1100000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni etikett címke nyomtató és szoftver, "Fimal B" optimalizáló és vonalkód szoftverre (2741V1200000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni LAN kábeles csatlakozás helyi hálózathoz optimalizálási fájlok eléréséhez (2742F0300000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

Paoloni nyomógerenda alatti LED világítás, 3 színben (fehér, piros, villogó kék) (2742N0200000000).

Csak géppel együtt rendelhető opció.

 

Paraméterek

Fűrészmotor 5 kW
Vágáshossz 2600 – 3200 – 3800 mm
Fűrészlap átmérő 300-350 mm
Fűrészlap furat átmérő 30 mm
Fűrészlap kiemelkedés (D=350 mm) 90°-ban 105 mm
Fűrészlap kiemelkedés (D=350 mm) 45°-ban 72 mm
Fűrészlap kiemelkedés (D=300 mm) 90°-ban 80 mm
Fűrészlap kiemelkedés (D=300 mm) 45°-ban 51 mm
Fűrészlap fordulatszáma 4000 ford. / perc
Fűrészkocsiinverterrel szabályozható maximális sebessége 40 m / perc
Porelszívó csonkok átmérője 120 / 100 mm
Minimális elszívás igény 3900 m3 / óra
Légsebesség 25 m / s
Üzemi nyomás 7 bar
Sűrített levegő felhasználás 80 liter / perc
2600 mm-es vágáshosszúságú gép mérete 3670 x 2870 x 1530 mm
3200 mm-es vágáshosszúságú gép mérete 4270 x 2840 x 1530 mm
3800 mm-es vágáshosszúságú gép mérete 4870 x 2340 x 1530 mm
Tömeg (2600 / 3200 / 3800 mm) 1150 – 1300 – 1400 kg
A berendezés alapban szerszámot nem tartalmaz, de igény szerint választható.
Beüzemelés 14 óra
Ajánlott éves karbantartás 4 alkalom
Kérhető tartozékok tekintetében kérje kereskedő kollégánk segítségét!

Videó

CMT Ipari, körfűrésztárcsa kétoldalas laminált bútorlaphoz 300x30 Z60

Méretre vágáshoz, kiváló hosszú életű fűrészlap, elővágó használatával, zajcsillapított.

Gyártó cikkszám: 282.060.12M
33.365 Ft + ÁFA -tól (42.373 Ft)

01. Coral CA2C, 2 zsákos mobil forgácselszívó

Kétzsákos forgácselszívó, 3 kW-os motorral, 3900 m3/óra szívásteljesítménnyel.

534.564 Ft + ÁFA (678.897 Ft)

02. Coral szűrőpatron 500/1000 USG, C/AL "D" motoros rázóval

Szűrőpatron a tisztább levegőért, egy mikron szűrésig!
222.708 Ft + ÁFA (282.840 Ft)

07. Forgácselszívó tömlő Ø= 120 mm

PU összetételű elszívó tömlőink alkalmazhatóak faforgács, por, és egyéb granulátumok elszívására.

2.660 Ft + ÁFA (3.378 Ft)